Waarom hebben we een brein?

Ons mens heeft een brein/verstand. Ons verstand verzamelt informatie en slaat het op net als een gegevens bestand. Ons verstand zichzelf blijven handhaven. Intuïtief weet ons verstand dat hij zich moet beschermen en zichzelf onderhouden. Daarom neemt het verstand verantwoordelijkheid op zich om dingen wel of niet te doen. Het heeft ook het vermogen om beoordelingen te maken gebaseerd op dingen die in het verleden gebeurt zijn. Het verstand kan op geen enkele manier dingen beoordelen die het nog nooit meegemaakt heeft. Het is prachtig ons brein.
Ons brein heeft niet het vermogen om dingen in de toekomst te voorspellen. Als men gaat praten over nieuwe ervaringen of over iets wat nog nooit gebeurt is of doorheen is gegaan…dan zal het brein angst energie geven. Het kent het niet en weet het dan niet meer en beschermt zichzelf.

Nu voegen we gevoelens aan het brein toe?

Het brein alleen kon niets iets schelen het beschermde zijn identiteit en meer niet. Met gevoel erbij kan men ook pijn voelen en wel of niet prettig. Goede of slechte ervaringen met emoties voelen. Er komt bewustzijn van pijn en gevoelens bij wat men weer verdrietig of gelukkig maakt.

Laten we nu onze Authentieke Ik er aan toevoegen?

Ons Bewustzijn onze Ik Ben. De mens realiseert zich dat hij/zij een eigen persoonlijkheid heeft, een eigen identiteit. Het was een lichaam en een brein en gevoelens en nu komt de compleetheid erbij…. Onze Authentieke Ik. Er is dan betekenis, een doel van ontwikkeling en ontplooiing, groei en creëren. Een nieuw begrip is binnen gekomen. Authentieke Ik toevoegen is het ultieme. Het voegt het vermogen toe om Zelf als Zelf te begrijpen, bewust te zijn van Zelf, onvoorwaardelijk lief te hebben van Zelf. Authentieke Ik helpt om vreugde te begrijpen en vervulling, creatie en van leven te genieten al die dingen.

Wat is authentieke ik?

Authentieke Ik is het deel dat geen dood kent. Er is geen dood in het hart van Authentieke Ik. Ze kan zichzelf altijd her creëren of opnieuw uitvinden. In de sessies bij Romy en mij begeleiden we altijd naar dat deel in de mens wat zo graag creëert, dat deel dat van expressie en leven houdt. Dat deel zonder dubbele agenda of verlangens. Dat deel wat onvoorwaardelijk je brein en gevoel ondersteunt. We gaan ermee ademen, toelaten en zelf ervaren wat een totale verandering in jou als compleet mens waarneembaar zal zijn.

Love van Tien