Moet je wel werken aan jezelf?

Zolang de mens over oude ervaringen uit het verleden blijft praten, verklaren of pijn voelen dan blijft diegene in het menselijk bewustzijn. Zoals ik steeds in  workshops en sessies laat ervaren dat we ook ons Authentieke-Ik bewustzijn kunnen toelaten. Als je leeft vanuit Authentieke Ik dan ben je niet meer bang voor je eigen ervaringen uit het verleden dan komen ze vanzelf vrij en hoef je er echt niet aan te werken of een cursus voor te doen.

Hoe kom je dan verder?

Ik als Tineke heb nooit gewerkt aan mezelf. Ik heb 12 jaar geleden gekozen voor Nieuw Bewustzijn en de channels geluisterd die ons faciliteerde in het openen en loskoppelen van het massa bewustzijn. Wat ik dus vooral gedaan heb is …mijn hart vol zelfliefde blijven openen om mijn authentieke Ik toe te laten in mijn lichaam. Mijn authentieke ik die altijd al aanwezig was in elke cel naar voren laten komen. Helaas ervaarde mijn menselijk brein zich daarvoor wel 50 jaar afgescheiden van mijn authentieke ik.
Ook mijn kind en volwassen Tineke heeft heel wat meegemaakt waardoor ik mijzelf toen tot het bot beschermde en mijn hart dicht gezet had.

Wat je beter niet kan doen?

Als je je vast blijft houden aan emotionele oude wonden dan kom je niet verder, dan blijf je in je menselijk bewustzijn (ego). Dan blijf je een soort rondjes rennen. Ik noem het een loep. Steeds weer opnieuw geef je je wonden dan een PODIUM. Het geeft zelfs geloofwaardigheid aan hetgeen je juist zo graag wilt loslaten. Je geeft het dan spirit en brengt de oude wonden weer tot leven. Meestal is de wond niet eens zoals het echt toen gegaan is. Je herinnert je altijd maar een klein deel van de ervaring, nooit het geheel. Je ziet vaak maar één laag of één level.

Een voorbeeld:

Laatst had ik een sessie met een vrouw die een diepe oude ervaring wilde integreren. Ze vertelde haar ervaring van wat ze nog wist als kind. Op dat moment had ze emoties ervan en voelde het als een diepe wond. Het leek of het een enorme invloed op haar huidige leven had. Ik krijg dan te weten vanuit haar bewustzijn dat ze maar één laag herinnert en daar een menselijk gevoel aangeeft. Wat logisch is. Haar authentieke ik begeleide mij vooraf en in de sessie. Zo ging ik met haar ademen naar haar Authentieke-Ik bewustzijn. Pas toen ze helemaal in haar lichaam aanwezig was faciliteerde ik haar om dezelfde ervaring opnieuw te gaan bekijken en voelen. Maar nu vanuit haar Authentieke-Ik. Voor mij was het amazing om te zien wat een enorme wijsheid in deze ervaring zit. Een wijsheid en een wakker worden voor alle betrokkenen die met haar ervaring als kind te maken hadden. Ieder vanuit eigen blauwdruk. Lastig om met woorden uit te drukken omdat ik dan alle lagen in hetzelfde moment zie. Ik heb de vrouw gevraagd om alleen de wijsheid uit de ervaring in te ademen en toe te laten en verder mag de ervaring door haar authentieke ik VRIJ gelaten worden. Wat vanzelf gebeurt als je dat kiest op deze wijze.

Aan een oude wond werken past tot zekere hoogte. Maar dan zal het nooit van binnen uit helemaal beter worden. Voor mij gaat het over toestaan. Open de deuren en ramen van je lichaam en haal je slot van de deur. Niet een beetje, niet een voetje tussen de deur, niet even het raam open en dan weer dicht. Toe staan en je Authentieke- Ik binnen laten.

Liefde van Tien