Zo byzonder…ik voel steeds meer wat nou echt authentiek zijn is. Onze authentieke ik of die van een deelnemer verteld het heel helder aan mij.

Voor mij is het zo:

Jouw authentieke ik / jouw essentie is altijd bij je oftewel in jou. Je essentie zit in je lichaam, in je brein, in je organen, in je hart en zelfs in je ziel. Je essentie is wie je werkelijk bent en wat jouw blauwdruk is in dit leven en wie jij bent zonder afgeleid te worden. Jouw essentie komt pas naar voren als je erom vraagt en ervoor kiest om je essentie je innerlijke leiding te geven. Als je er niet om vraagt blijft de essentie in de coulissen wachten tot jij de verantwoordelijkheid neemt om er steeds opnieuw voor te kiezen. Dit doen wij onder andere door authentiek te ademen met mensen zodat ieder zijn/haar authentieke ik in eigen lichaam toe kan staan om naar voren te laten komen.

Gaat authentiek zijn van zelf?

Als je dit leest lijkt het misschien heel logisch en toch vragen maar weinig mensen erom. De meeste mensen denken dat het vanzelf gaat en denken dat ze al authentiek zijn. Zonder uitnodiging aan essentie blijft deze op de achtergrond en neemt het brein de leiding. Het brein verspreid duizenden gedachtes door het hele systeem van de mens. De mens krijgt dan emoties of stress van al die gedachtes van het brein. De mens wordt afgeleid omdat ook het lichaam systeem erdoor beïnvloed wordt door bijvoorbeeld lichamelijke klachten. Terwijl essentie erin aanwezig is en niets doet omdat de mens de keuze mag maken om zich te gaan richten op authentieke ik/ essentie en niet op de ratelende gedachtes van het brein. Als we ons brein zijn/haar gang laat gaan dan kiezen we dus zelf om de leiding aan het wikken en wegen tussen angst en liefde met macht en kracht te geven. Terwijl onze essentie glashelder zou weten wat klopt voor ieder in het moment, moeiteloos en makkelijk.

Waarom leiding over je mens nemen?

Als ik niet zelf de hele dag bewust mijn essentie zou toestaan om de leiding over mijn mens te nemen dan zou ik enorm beïnvloed rondlopen. Beinvloed door spirituele boeken of beïnvloed door wat mensen aan mij vertellen over voedsel of over het milieu. Wat de buitenwereld van materie vind en wat wel en niet mag. Ik krijg wetenschappelijke waarnemingen onder mijn neus en dat mensen me kunnen helen. Mijn mens zou alles geloven en blij zijn dat ze zich meer zou kunnen manifesteren met een of andere waarheid. Of het juist niet geloven en er vervolgens er van alles van vinden. Of mijn brein zou iets nieuws gaan bedenken wat net even anders is en waarvan het zou lijken dat het nieuw is. Om nog maar niet de kunstmatige intelligentie beïnvloeding over te slaan. Een matrix vol met kunstmatige waarheden die ik (zonder toestaan van mijn essentie) met mijn brein zou geloven.

Wat krijg je als je mens en authentieke ik samen brengt?

Maar gelukkig laat ik mijn authentieke ik wel de hele dag toe en oh wat geniet ik nu van mijn rust in tijd en ruimte. Mijn essentie vind nergens iets van tot ik er om vraag. Ik voel geen tekort meer of het nodig hebben van erkenning en dat is mega fijn. Mijn authentieke ik vraagt of ik de hele tijd open blijf….soms wil ik mij beschermen en dan vraagt mijn authentieke ik om open te blijven zodat ik echt kan voelen als er werkelijk gevaar dreigt. Nu kan ik mijn eigen heilige ruimte voelen waar ik samen met mijn essentie in aanwezig ben. Zo puur en fijn om veilig te zijn bij mezelf. Mijn authentieke ik en mijn mens spelen samen het levens spel. Dit gaat verder als zelfliefde….dit is wie ik ben en dat is meer dan liefde.

Authentieke groet van Tineke Lehman