Gisteren hebben mijn dochter Romy en ik onze wekelijkse adem-luistersessie opgenomen. Deze kan iedereen kopen per MP3. We noemen het eigen gecreëerde platform waarvan uit wij geïnspireerd worden “Authentiek Ademen”. Een expressie van het platform is de Mp3 opname onder de naam “Terug naar je authentieke ik”. Het zijn steeds cyclussen van 7 keer waarin de thema’s een verbinding hebben met elkaar. Romy gaat dan zitten en verbind zich met het veld of groepsziel en de thema’s ploppen op. Zo leuk voor mij om me dan te laten verrassen met de titels.

Openen en doorgaan

Bijvoorbeeld het thema van deze week was “Openen en doorgaan”. Voordat we gaan zitten om de MP3 op te nemen gaan we ons verbinden met elkaar. Romy woont in België en ik in Zandvoort. Vooraf heb ik geen idee wat het veld “Terug naar je authentieke ik” en Romy hiermee bedoelt. Elke keer is het een keus om vanuit een echte JA er weer voor te gaan. Mijn mens heeft dan lichte weerstand omdat mijn mind er geen controle over heeft. Mijn mind wil het thema invullen en slaat ervan dicht. Dit kan ik waarnemen en hoef er verder niets mee. Acceptatie en liefde voor mijn mens blijft over. Meestal trekt Romy mij in het veld/groepsziel door me wat vragen te stellen die ik alleen maar kan beantwoorden vanuit mijn authentieke ik. Hierna kies ik vanuit mijn authentieke ik om me te verbinden met het veld en dan is het ons beide heel duidelijk wat de kern van het thema is. Zonder invulling voelen we de essentie en gaan beginnen met opnemen.

Vanaf het begin zijn we zelf benieuwd naar wat we gaan zeggen. Eigenlijk komt er precies uit ons mond wat de luisteraars nodig hebben om de wijsheid van ons en het platform toe te kunnen laten.
Het eerste deel legt Romy uit en ze brengt de energie binnen van het thema zodat de mensen moeiteloos mee voelen en ervaren wat bijvoorbeeld “openen en doorgaan” inhoudt.
Deze keer nam Romy ons mee in een simpele situatie vanuit een ervaring waar je samen met je authentieke ik aanwezig bent en er dan plotseling een veranderde situatie zich aandient. Zo kan ieder voelen of waarnemen of de mind het overneemt. Oftewel of je je afsluit en je verder gaat om vanuit bescherming te handelen in plaats vanuit open blijven en doorgaan.
Ik zat op het puntje van mijn stoel van verbazing wat ze allemaal zei. Later vertelde Romy dat ze zelf ook verbaasd was maar het veld, de nieuwe energie samen met haar authentieke ik lieten haar dit zeggen. Zo boeiend hoe simpel dit gaat.
Na een half uur geeft Romy het woord aan mij en bij mij gaat het precies hetzelfde. Werkelijk wat voelde ik tot mijn tenen wat kiezen voor helemaal aanwezig en open zijn is. Ik nam de mensen mee in twee ervaringen die ik deze week in de Ardennen heb meegemaakt. Ervaringen waarin mijn mind zei…neeee stop, zoek een oplossing, vlucht en dat soort gedachtes. Mede omdat ik altijd in het moment kies voor mijn authentieke ik als zoiets gebeurt was mijn ervaring door deze keus geweldig. Er kwam tijdens de Mp3 opnemen toch een zachte pure power uit mijn mond. Waardoor ik zeker weet dat de mensen die luisteren mee gaan vanuit eigen beleving en het gevoel ook in zichzelf gaan voelen. Zo werkt het bij ons. Wij faciliteren de energie door een voorbeeld te zijn. Romy zei later ik zat te klappen omdat je zo diep in jezelf en het veld zat.

Wat een feestelijk gevoel heb ik toch elke week als ik besef dat ik speel in plaats van werk. En dan nog wel samen met mijn mooie dochter.

Love van blije Tien.