Vele sessies bij 10 voor Jezelf gaan over gebrek aan overvloed in mensen hun leven.

Bij de meeste mensen gaat het dan over het niet zien dat ze vanuit een tekort aan het kiezen zijn. Het is dan een gebrek aan overvloed groef wat deze mensen haast dag en nacht bezig houdt. Ze vragen zich hierbij dan ook af wat ze verkeerd aan het doen zijn. Ze denken ook dat het gebrek aan overvloed hen gefocust houdt zodat ze zichzelf niet laten afleiden voor wereldse zaken. Ze zijn zelfs trots op zichzelf dat ze zich nergens door laten afleiden. Zo willen ze de overvloed bewijzen dat ze met weinig gelukkig zijn.

Het klinkt misschien raar maar dit zijn diepe aspecten/groeven in deze mensen die deze overtuiging steeds opnieuw denkt. De verleiding is dan om steeds opnieuw vanuit weinig en tekort te creëren en dan hopeloos te worden dat er geen geld naar hun toekomt. Deze mensen zijn keihard aan het werk om overvloed te bereiken vanuit de gedachten van ‘ik heb tekort’. De gebreksgroef van hen lijkt ook te denken dat ze zonder wereldse pleziertjes kunnen leven. Terwijl wereldse pleziertjes juist hand in hand gaan met verlichting. Verlichting is juist overgave vanuit vreugd en vrijheid.

Het feit is dat geld niet echt een verschil maakt. We zijn niet naar de aarde gekomen om geld te verdienen; we zijn hier voor de verlichting. We zijn hier om onszelf te ervaren en te spelen. Het maakt dus eigenlijk geen verschil. Het feit is dat wanneer je het eenmaal loslaat, het gewoon loslaat en er niet meer tegen vecht, ermee ophoudt midden in de nacht wakker te worden, je gaat beseffen dat geld er niet toe doet juist dan zal het er wel zijn. Dan zul je je afvragen waarom het er niet eerder was toen je het echt nodig had.

Wanneer die overvloed kwestie de kop opsteekt, lieve jij, focus daar dan niet op. Focus er niet op, omdat het gebrek aan overvloed een grotere afleiding is dan de overvloed zelf.

Vanuit mijn vreugde groet geschreven.