Ik zie mijn leven als een groot en dik vet verhaal. Mijn unieke leven met waanzinnig veel ervaringen tussen goed en slecht in. Ervaringen als bijvoorbeeld: “hier niet mogen zijn, ontvoerd,  verlaten door eerste liefdes partner, 2 scheidingen, zelfmoord van grote liefde en dat wat ik niet vertel”. Geen kleine ervaringen en toch zie ik het nu als een groot vet verhaal omdat ik NU leef samen met mijn Authentieke Ik.

Ik ben op aarde om alles toe te staan. Moet ik serieus worden om toe te staan? Helemaal niet. Hoe meer ik lach…hoe meer ik toesta. Hoe meer ik kan leven in mijn Authentieke Ik.

Hoeveel werk is het? GEEN. Gewoon diep inademen en toestaan.

Ik lach om mijn dikke vette levens verhaal zonder heel serieus te zijn en neem de wereld niet op mijn schouders. Ook het leven van mijn kinderen en kleinkinderen neem ik niet op mijn schouders. Het is weer aan hen om eigen ervaringen te hebben voor een dik vet verhaal.

Ook jij kan een keer diep doorademen in je eigen leven. Begin eens wat lol te maken en weet je waarom? Op het moment dat je dat doet…op hetzelfde moment dat je er speels mee wordt, op het moment dat je ontspant en toelaat….verandert alle dynamiek van de energie die vast geplakt zat.

Nu is het moment dat je je kan realiseren dat alles door jou heen beweegt…tijd en ruimte gaat door jou heen, angsten en zorgen gaan door jou heen, ongerust heden ze komen alleen maar door je heen. Ze maken zich af en toe bekend. Je kan jezelf er door laten opwinden of het bestaansrecht geven maar je kan het ook door je heen laten gaan. Er zit namelijk geen strijd in van zichzelf.

Je staat vleugels toe, je spreidt ze uit en vliegt en kijkt hoe alles in en door je heen vliegt. En dan neem je alleen tot je wat je wilt voor je grote dikke vette verhaal, alleen wat jij wilt voor je leven.

Wat ik echt wil zeggen? Ga naar buiten en LEEF. GENIET. Heb LOL. Als je voelt dat er angst of nervositeit komt, in plaats van weg rennen of het bevechten in je mind….open jezelf en sta het gewoon toe dat het door je heen gaat.

Lol van Tien.