Er bestaat zeker levenskrachtige voeding maar neem je de levenskracht wel optimaal op? Het opnemen hiervan wordt bepaald of je zelf in balans bent.
Gezondheid is niet iets wat van buitenaf naar je toe komt maar iets waarvoor je je eerst hebt geopend…daar waar je mee resoneert.

Er zijn een heleboel vooroordelen over voedingsmiddelen. Men vindt het ene goed en het andere slecht, of ongezond. Het heeft ervoor gezorgd dat ieders voedsel keuze zeer sterk door de mind wordt bepaald. In plaats van te verbinden met je Authentieke Ik om te voelen wat jou wel of niet dient. Liefdevolle aandacht voor de energie in het voedsel is een belangrijke factor. Het speelt geen rol of je nu precies weet wat voor mineralen, vitaminen, enzymen enzovoort inzit. Liefdevolle aandacht zal ervoor zorgen dat het voedsel je dient. Niet enkel voor de bouwstoffen maar vooral voor de levensenergie.

Als je je hart opent voor het voedsel dat je graag wil eten is het belangrijk dat je eerst je vooroordeel over het voedsel loslaat. Anders kan je je niet liefdevol verbinden met het voedsel. Als er bijvoorbeeld vanuit gaat dat het voedsel dik makend is dan geef je die informatie aan je lichaam door. Je lichaamsintelligentie zal dan gehoor geven aan je geloofs- overtuiging.

Het is fijn om je voedsel te zien als energie wat er op uit is om jou te dienen. In plaats van het in een hokje te plaatsen van goed of slecht.
Goed om te weten dat het voedsel wat voor je ligt geen waarde van zichzelf heeft…het krijgt de waarde die jij er aan geeft. Het voedsel wordt letterlijk jou als je het op eet. Dus de relatie die je ermee hebt is van groot belang. Dit kan je alleen ervaren als je jezelf waardevol vindt. De waarde die je vanuit zelfliefde aan jezelf geeft begrijpt heel goed dat het voedsel ook deze waarde nodig heeft. Jezelf voeden gaat verder dan enkel eten.

Voordat je gaat eten (of kopen van voedsel) kan je even gaan ademen naar je authentieke ik om je hart erbij te openen en je zonder oordeel te verbinden met het voedsel. Het voedsel opent zich dan ook voor jou.

Gedeeltelijk uit de cursus die ik veel heb gegeven “Leven in de nieuwe energie”.