Meerdere sessies de laatste tijd bij mij gaan over hetzelfde thema. Leegte van binnen. Met als gevolg zelf-afkeuring of depressief voelen. Vaak zijn het mensen die al jaren hard aan zichzelf gewerkt hebben. Genoeg wijsheid en verantwoordelijkheid nemende. En toch lukt het maar niet.

De mens gaat bij het voelen van leegte het proberen op te vullen. Meestal door het buiten zich te gaan zoeken of zichzelf afkeuren door verhalen te bedenken die net echt lijken.

De mens gaat dan letterlijk energie uitwisselen door te nemen of te stelen van een ander. Het lege gevoel moet weg. Deze vorm van energie uitwisseling haalt je steeds meer bij je vreugd vandaan. Het pakt letterlijk je vreugd af. Vandaar dat er ook depressiviteit kan ontstaan.

Als je de LIEFDE buiten jezelf zoekt kom je nooit op het idee om je eigen liefde te gaan ontvangen. Als je via een ander wil horen of je het goed doet of wil weten wie je bent dan zal je grotendeels projectie te horen krijgen van deze persoon zelf. Dan kan je nog niets opvullen in jou.

Zelf-liefde zal jou de herinnering geven dat je aan je “Authentieke Ik” kan vragen hoe je de leegte kan opvullen in jou. Je authentieke ik zal ongeveer zeggen:

Adem en ontvang. Adem en ontvang jou. Jouw echte kern. Jouw, ik, jouw authentieke ik, jouw essentie. Jouw levensziel. Jouw sprankelende innerlijke bom van liefde. Spreek het aan. Streel het van binnenuit. Wees volledig met jou. Zo’n prachtig wezen die je bent. Die het zo waard is om van te houden.
Wees met jou vanuit het diepste van je hart. Je mag die liefde ontvangen, die onvervulde liefdesplaats in jouw hart mag weer aangeraakt worden.

Ik kan de mensen die weinig of geen verbinding met hun Authentieke ik hebben begeleiden door het te laten zien, voor te doen, door samen te gaan ademen en het ook echt te doen. Pas dan vul je jouw lege plek op met de liefde die je bent.

Eerlijk een groter en mooier gevoel kan je niet toelaten hier op aarde als de verbinding met je eigen authentieke ik.

Liefde van Tien.