Er was eens een jongen (Josh) die in een liefdevol gezin als oudste zoon is opgegroeid. Er ontbrak hem aan niets. Veel liefde en aandacht voor hem was er altijd aanwezig. De beide ouders waren echte ondernemers. De vader runde een zeer goed lopend bedrijf en de moeder schoolde zich om in de tijd van de opgroeiende kinderen en toen ze groot waren ging de moeder lekker aan het werk met een mooi beroep. Van Josh werd verlangt dat hij een goede opleiding zou volgen voor een mooie toekomst en om eventueel zijn vader op te volgen.

Josh voelde kriebels van binnen bij het idee dat hij nog langer in de collegebanken moest zitten. Hij vond de middelbare school al heftig. Josh kon niet tegen de verstandelijke keuze van zijn ouders op en nam de menselijke keuze maar over als de zijne. Hij ging studeren. Gelukkig kon hij zijn kriebels van binnen een beetje blussen met ondeugende dingen doen en veel grappen en grollen met vrienden uithalen. Stevig sporten kon de onrust in hem ook een beetje temperen. De vakanties keek Josh erg naar uit. Gelukkig hielden zijn ouders erg van reizen en voelde hij zich in verre landen als een vis in het water. Hij had dan niets geen kriebels meer van binnen. Als hij ging snorkelen of surfen en helemaal opging in de natuurlijke elementen dan was hij pas echt helemaal gelukkig. Hij droomde dan om daar te blijven en de arme mensen die in dat land woonde te laten zien.. hoe simpel ze hun leven meer inhoud konden geven om bijvoorbeeld bepaalde materie te kunnen verkrijgen. Hij had dan heel erg zin om daar te blijven en verder te genieten van de eenheid in en om hem heen. Hij voelde zich dan verbonden met zijn authentieke ik en kon helder zien en voelen hoe de wereld eigenlijk in elkaar zit. De liefde stroomde door zijn lichaam als hij op vakantie was.
Weer thuis gekomen ging hij weer aan de studie en zijn ouders begeleiden en complimenteerden hem in het studie proces. De ouders vertelden vaak over het bedrijf en dat als je hard werkt en veel geld verdient je vrij bent. Vrij om leuke dingen te doen en een mooi huis te hebben. Dat je zonder geld niets hebt en je geen vrijheid van vakantie en uitgaan en mensen helpen etc. kan permitteren. Zijn ouders leken ook het voorbeeld van hun eigen waarheid.

Zo ging het leven van Josh verder. Zijn kriebels werden steeds sterker. Hij kreeg een vriendin die heerlijk vrijgevochten was. Ze durfde dan veel en samen hadden ze dan kleine avonturen waar Josh intens van genoot. De helft van de tijd was ze heel authentiek en de andere helft was ze verward en geloofde ze haar eigen angstige gedachtes. Josh voelde zoveel liefde voor haar dat hij geloofde dat hij haar kon helpen als ze angstig was. En dat deed hij ook heel liefdevol. Hij wilde met haar oud worden. Alléén zijn kriebels waren nu zo sterk geworden dat hij wel kon gillen. Maar hij was goed opgevoed en dat deed hij niet.
Josh voelde zich onrustig en opgedraaid van binnen en sprak regelmatig met zijn fijne ouders hierover. Zijn ouders vonden het een goed moment dat Josh de zaak ging overnemen. Josh kreeg het dan heel moeilijk. Zijn menselijke man vond het een goed idee. Hij zag de mogelijkheden en het geld om zijn vrijheid te gaan verdienen. Ook zijn creatieve vermogens in hem hadden zin om het bedrijf een nieuwe impuls te geven. Hij kreeg prachtige voorwaarden aangeboden, kortom een gespreid bedje voor hem.

Het enige was dat zijn authentieke ik hem liet voelen dat juist dan zijn vrijheid pas echt weg was. Zijn ziel/authentieke ik kiest voor echte vrijheid ervaren. Nu en niet over 15 jaar. Zijn authentieke ik voelde verdriet en zijn menselijke ik zag er wel wat in en werd blij. Zijn ego zag er helemaal wat in. Zo kan hij aan iedereen laten zien wat hij allemaal in zich heeft dacht zijn menselijke mind. Zijn menselijk ik kon wel 10 geweldig krachtige redenen bedenken om Ja te zeggen. Ja ik ga een bedrijf runnen. Zijn mens groeide ervan en voelde zich machtig worden en rijk.

Als Josh even rust nam die dagen en ontspande dan voelde hij zijn ziel en dan voelde hij dat hij bij een Ja voor het bedrijf zijn eigen gouden kooi in zou instappen. Hij kreeg het dan heel erg benauwd en stond gauw op uit zijn stoel en wilde vluchten. Weg wezen en het liefst onder de dekens. Hij vertelde dit dan aan familie of vrienden en die zeiden allemaal “joh zo een mooie kans krijg je nooit meer”. Hij luisterde en zei Ja. Josh zette zijn schouders eronder en het ging als een speer. Hij had geen rust meer voor zichzelf. Zijn bedrijf en vriendin slokte hem helemaal op. Tussendoor nog met vrienden en zitten en ontspannen alléén met hemzelf, was er niet meer bij. Hij werd hyperig en kon soms geen adem meer krijgen. Dan ging hij surfen of op het water zijn en dan ontspande hij een beetje dan moest hij zo op de wind letten dat hij zichzelf nauwelijks voelde. De wind streelde zijn gezicht en speelde met hem en zijn board. De onvoorwaardelijke liefde in hem werd dan aangeraakt en dan keek hij in de verte van de zee en moest van binnen huilen. Daar wilde hij heen. Hij voelde even vanuit zijn kern zijn authentieke Ik die fluisterde Jaaaaaa de echte pure vrijheid in die jij bent.

Josh ging verder en luisterde naar zijn menselijke gedachtes en liep op zijn tandvlees. Alles jeukte en kriebelde in hem. Hij kon zich haast nergens meer echt op concentreren. Zijn haar viel uit en hij wist het soms niet meer. Hij was toch goed bezig dacht hij. Zijn zaak liep goed en hij had een leuk huis en vriendin. Hij begreep er niets meer van en durfde en kon zich niet meer ontspannen.
Zijn ziel had zich terug getrokken omdat Josh had gekozen voor zijn menselijke ik. Zijn ziel had onvoorwaardelijk geduld met hem en duwde of trok niet aan hem. Josh koos voor zijn menselijke ik en niet meer voor zijn authentieke ik.
Zijn familie maakte zich ernstig zorgen om hem en adviseerde hem van alles. Niets kwam bij hem aan. Tot ik een keer met hem sprak op een bijeenkomst. Hij wilde meer van mijn visie horen. Zijn ziel vertelde aan mij dat hij naar de aarde is gekomen om werkelijke vrijheid te ervaren. Zijn kern is vrijheid. Vrijheid zonder regels en conditioneringen. Puur scheppen vanuit vrijheid. Zijn ziel liet mij zien dat hij moet gaan reizen door heel veel landen en doen wat er op dat moment in hem opkomt. Josh liet deze gevoelens toe en hij wist het gelijk zeker. Alles resoneerde in hem. Hij huilde en lachte tegelijk. We zagen samen wat hij allemaal kon betekenen in die landen vanuit vrijheid creëren. De hele tijd midden in de natuur zijn dat is zijn bastaansrecht liet zijn ziel voelen. Josh was in de gloria.

Josh is naar huis gevlogen. Op zijn eigen vleugels gedragen. En tegelijk had hij een steen op zijn maag omdat hij aan zijn vader moest vertellen dat hij stopte met het bedrijf. Josh had weer contact met zijn authentieke ik en deed het. Het viel alles mee hoe zijn ouders reageerde. Hun liefde is groot en ze voelde ook de kern van hem op dat moment. Het duurde nog twee jaar met wat omwegen voor Josh om de definitieve stap te nemen om een jaar lange reis te gaan maken. Hij moest veel regelen en het is hem goed gelukt. Nu kon hij zijn regelende menselijke ik goed inzetten.
Nu is Josh al een paar maanden met zijn nieuwe vriendin al in vele landen geweest. Ik volg zijn foto’s en geniet intens van zijn ontspannen hoofd en de rust in zijn ogen. Zijn authentieke ik mag er helemaal zijn voelde ik. Hij is thuis gekomen in zichzelf. Zijn menselijke ik heeft zich overgegeven aan zijn authentieke ik. Hij is thuis met Kerst bij zichzelf in een ver exotisch warm land.
Het prachtige en happy end is dat zijn ouders hem en zijn vriendin gaan opzoeken met Kerst in dat verre land. Zijn ouders geloven nog steeds in hem als authentiek mens. Wat een liefde en wat een transformerende diepe menselijke ervaringen van de hele familie en zijn vriendin.

Merry Christmas everybody.

With love van Tien