Er was eens een vrouw met piepende oren.

Mede door de tekst die ik laatst plaatste over een vrouw die ik begeleid met zware allergieën. Heb ik wat aanmeldingen gekregen van mensen met andere klachten. Zo vroeg een vrouw aan mij of ik wat kon met het piepen in haar oren. Ze was al naar het medische circuit geweest en niets hielp.

Bij het voorvoelen kreeg ik weinig houvast van haar Authentieke Ik. Ik voelde de onderstroom maar kon er nog niet veel mee. Ik heb het boek van Christine Beerlandt erbij gepakt en dan staan er 4 bladzijde over te lezen en ik wist toen precies welke regels  past bij de vrouw. Ik stuurde haar wat vragen hierover en bingo. Het klopte precies. Het ging over haar jeugd.

In de skype sessie kon ik meteen naar de kern met haar. Wat bleek…haar ouders waren veel aan het ruzie maken over haar hoofd heen en er werd door haar vader tegen haar gepraat over wat niet goed aan haar was. Er werd ook regelmatig geoordeeld over anderen en nog veel meer waar ik nu niet over uitweid. Het waren destructieve invloeden in haar opvoeding. Haar moeder kon ook lief zijn maar was ook vaak in haar hoofd door de conflicten met haar man. Kortom zeer onveilig en heel verwarrend voor een hoog sensitief meisje.

Het gehoor orgaan geeft weer in hoeverre de mens haar emoties soepel door haar heen laat gaan. Zonder angst de verwerking van emotievolle dingen toestaan en doorademen. Waardoor je kan blijven luisteren naar je Authentieke Ik. Zo heb je oor naar je Authentieke Ik. Precies dat lukt haar niet door haar jeugd ervaringen.

Het prachtige is dat haar oren haar dus aangeven dat ze over veel gevoelens twijfelt en dat haar meisje nog steeds bang is. Nu niet meer voor één van haar ouders maar haar mens is bang voor mensen. Dat klinkt raar maar ze heeft meegemaakt dat haar eigen ouders niet altijd te vertrouwen zijn. Dat draag een mens dan mee.

Wat ik in de sessie bij de vrouw voelde is dat ze niet haar ouders heeft nagedaan. Ze heeft een prachtige lange relatie en volgt haar droom. Ze is krachtig samen met haar Authentieke Ik haar pad aan het lopen. Alleen is ze in stilte heel veel aan het twijfelen. Zonder nadenken loopt ze rechtdoor en vlak erna vertrouwd ze haar gevoel niet meer. Ze werd ook wel angstig wakker en heeft dan oordeel naar haar zelf.

Ik liet haar zien hoe logisch het is dat ze twijfelt. Er is haar nooit voorgedaan hoe het is om in jezelf te geloven. De weg is niet voor haar vrij gemaakt waar zij zich kon ontdekken. Er werd gezegd hoe ze moest doen en wat ze niet goed deed. Dan begrijp je je eigen gevoelens niet meer.

Ik leg haar uit dat haar mens nu echt heel veel LIEFDE nodig heeft. De liefde en aandacht die ze vaak gemist heeft kan ze zichzelf nu gaan geven. Ze is gaan liggen op eigen bed en ik ben een ademsessie met haar gaan doen waar ze eerst haar hart mocht openen voor haar zelf. Veilig in haar eigen kamer. Haar volwassen mens en haar Authentieke Ik zijn echt te vertrouwen en dat hebben we diep ingeademd. Diep vertrouwen toe gestaan. Ik heb haar bange meisje omschreven onderwijl en gevraagd of ze haar meisje kon zien. Kon zien hoe puur en mooi ze is en hoe dapper en ook hoe regelmatig ze bang was in haar huis gezin. Ze mocht aan haar meisje vertellen dat ze het gered heeft als volwassen vrouw en dat het meisje veilig bij haar is. Echt veilig.

Ik als Tineke had zoveel liefde voor haar dat ik op zo een moment dat kan overbrengen waardoor de vrouw ook echt zachte pure liefde voelde voor haar gevoelige meisje. Het was heel emotioneel voor de vrouw om op deze manier met zichzelf om te gaan. Jezelf baden in liefde zonder angst of schuldgevoel. Het was ontroerend mooi.

We hebben veel losgelaten wat niet van haar was. Aan haar Authentieke Ik gevraagd of ze haar wil helpen bij het uitzuiveren van alles wat niet van haar zelf is en dat wat de vrijheid mag en kan hebben. Haar verleden mag de vrijheid krijgen van haar.

Waarschijnlijk is er nog wel een sessie voor nodig om de diepe angst en twijfel in haar lief te hebben maar ik heb een diep vertrouwen dat de Tinnitus sterk af gaat nemen en de vrouw meer gaat vertrouwen wat haar authentieke ik haar laat weten. Aan moed ontbreekt het haar niet.

Ik eer ons beide.

Love van Tien.