Gisteren ging mijn facilitatie zowel in de verdieping workshop als in de individuele sessie over verleiding. Elke keer ben ik weer verbaasd over de synchroniciteit van de dag. Voor mij is dat allemaal magie. Magisch om vanuit mijn helderheid te kunnen zien hoe de mens in een dikke mist kan staan. Magisch om te zien hoe mensen angstvallig de mist omhoog blijven houden om hun prachtige kern niet te hoeven laten zien. Ik heb hele diepe liefde voor ieders verleden en vindt jet zo logisch dat men mist optrekt.
Magie is voor mij ook dat ik een ander weer kan helpen herinneren hoe buitengewoon briljant, puur en een liefdesbom is.

Verleiding

Zo ook weer gisteren…de verleiding van de mens.
Elke deelnemer heeft een ander verleden gehad en heeft hierdoor een andere verleiding.
Toch was de kern bij allemaal…..angst voor het onbekende.
Alle deelnemers hebben al jaren hard aan zichzelf gewerkt, ze zijn diep hun verleden ingegaan en hebben vele inzichten en liefde toelaten voor zichzelf meegemaakt. Om kort te zijn…ze hebben hun eigen mist gezien en geïntegreerd.
Toch is er steeds weer de verleiding om ergens extreem over te gaan nadenken. Of om in een iets onzekere situatie te kiezen voor oude angst. Of de verleiding om te kiezen voor twijfel over je relatie. Of de verleiding om te kiezen dat je klein en zwak bent zodat je geen keuzes hoeft te maken. Ga zo maar door.

Vlucht route

Bij allen zag ik dat het een vlucht route is omdat het zo vertrouwd voelt. Dan hoef je even geen verantwoordelijkheid te nemen voor jezelf. Dan neemt lekker de verleiding het gelukkig over van je. Pffff even weer veilig in een mist. Eigenlijk zo logisch. Toch laat ieders essentie dan voelen dat je ook kan kiezen voor eigen zachte kracht. Verantwoordelijkheid nemen voor jou als mens die recht heeft op verbinding met jezelf en met de omgeving. Ieders essentie laat dan voelen dat je het echt waard bent. Eerlijk ik als facilitator voel dan de bibbers van de ander….het onbekende om verantwoordelijkheid te nemen en zich werkelijk te verbinden met Zelf en de omgeving. Door die bibbers doen vele het niet en gaan dan door met de verleiding inzetten omdat het zo vertrouwd voelt en dus veilig. Het kiezen om echt in eigen leiderschap en zelfliefde te stappen lijkt dan zelfs onveilig.

Verantwoordelijkheid nemen

Ik voel dagelijks mijn hang naar verleiding. Die was heel sterk in mijn verleden. Mijn verleiding is om me te focussen op schoonheid en puurheid en de dualiteit van de buitenwereld niet waar te nemen. Nu ik diep mijn verantwoordelijkheid voor mezelf neem aanschouw ik steeds mijn verleiding en glimlach ernaar. Noem mezelf dan doerakje of grappenmaker en laat de verleiding gaan. Toch herinnert de verleiding me er steeds weer aan hoe geweldig het is dat ik mijn keus in het moment kan maken. Heerlijk samen met mij echt zijn. Yesssssss en dan voel ik zo dat leven magisch is….joehoeeeeeee.

Magische liefdesgroet van Tien