Mijn visie is vooral geschikt voor pioniers en mensen die bewust zijn van eigen Ik Ben. Of anders gezegd die bewust zijn om de leiding te geven aan hun authentieke Ik in plaats van aan hun mens.

Wat doe je met gevoelens die aanhaken?

Regelmatig wordt mij verteld dat mensen het zo moeilijk vinden om met allerlei gevoelens die aanhaken op een familie feest of met oude vrienden om te gaan.
Voor sommige sensitieve mensen is het zo naar dat ze zelfs liever niet meer naar het feest gaan. Ze voelen wat de ander over ze denken of ze voelen het oude gevoel van vroeger weer en worden daar chagrijnig van. Ze gaan dan zwaarmoedig weer naar huis.
Ik zie het zo.…ons mens leeft op oude ervaringen en wil zich daarvoor beschermen. Op het moment dat je met mensen bij elkaar bent die je al jaren kent dan heb je samen al vele ervaringen meegemaakt. Je kan zelfs door een woord de pijn of teleurgestelde gevoelens van vroeger al voelen. Dit gaat onbewust bij de mens. De energie is dan al gezet en je voelt je weer hetzelfde als in het verleden. Terwijl je je misschien van te voren had voorgenomen om krachtiger of liefdevoller met de mensen te zijn. Je kan dit niet vermijden als mens. De mens wil zich verstevigen in zo een situatie. De mens wil dan over zijn/haar emoties praten. Of terugtrekken is voor de mens ook een optie. Zelfs als je het positief wil benaderen is jouw energie nog steeds in oude ervaringen en herinneringen aanwezig.

Hoe verander je dan de energie in het nu?

Door vooraf en tijdens het feest te ademen en je essentie toe te staan om naar voren te komen en de leiding te geven. Te beseffen dat je menselijke ervaringen de leiding niet hoeven te nemen over jouw familie feest. Jij bent de keuzemaker. Je mens kiest om haar/zijn authentieke ik/essentie de leiding te geven. Dan kijk je heel anders naar elke nieuwe situatie. Je neemt dan van begin tot eind de leiding vanuit essentie/authentieke ik. Je reageert dan niet op oude ervaringen op de oude manier. Je mens zal namelijk heel anders reageren als je authentieke ik.. op precies dezelfde situatie. Onze authentieke ik kent namelijk geen verleden en herinneringen. Ze is essentie vreugd en passie en wil zichzelf ervaren. Ze is vrijheid en wil met jou als mens samen zijn en genieten van het avontuur LEVEN.

2 Voorbeelden:

Iemand vertelde mij dat ze naar een feest van vrienden was en haar ex was er ook. Ze voelde zich blij toen ze naar binnen ging. Er werd nergens uit het verleden over gesproken en ze was bevriend met haar ex. Toch voelde ze zich chagrijnig aan het einde van de avond en doodmoe. Ze vroeg aan mij of dat ze de energie van de mensen mee naar huis had genomen. Ik zei…misschien ook een beetje maar ik voel dat je in de oude modus en positie van toen bent gaan zitten en dan voel je ook weer de oude gevoelens en pijntjes. Zonder dat je daar als mens bewust van bent. Tijd bestaat niet dus je zit dan helemaal weer in het verleden met die personen. Tegelijk bescherm je je dan weer net als toen. Het grote verschil zal je gaan ervaren als je de volgende keer op het feest je authentieke ik de leiding geeft. Blijven ademen in je buik en je voelsprieten intrekken. Dan kijk je met hele andere ogen naar dezelfde mensen en blijf je voelen waar je voor kan kiezen. Je blijft dan in je eigen energie en ruimte.

Ooit was er een vrouw die een week op vakantie zou gaan met haar schoonfamilie. Ze zag er enorm tegen op omdat de schoonfamilie hele andere ideeën had over opvoeden van haar kind en over gezond voedsel en dat soort dingen. We hebben een rollenspel gedaan waar we eerst speelden hoe het altijd gaat en hoe de vrouw zich erbij neerlegde of ergerde en wegliep. Erna hetzelfde rollenspel en dan verbonden met haar authentieke ik. De leiding gevende aan haar authentieke ik en haar mens kon dan de actie ondernemen. Zo kon ze voelen wat ze echt wilde en bij haar gevoel blijven. De leiding nemen over haar actie die erbij hoorde. Het mooie is dat je dan altijd compassie hebt voor jezelf en je medemens. Het werd een volkomen ander rollenspel. Helder en duidelijk voor iedereen. Zonder geneuzel en ontrouw aan zichzelf zijn. Later hoorde ik van haar dat de week waanzinnig leuk is verlopen. Een totaal andere week als ooit tevoren. De vrouw had zelfs een collectief spel bedacht en de leiding erover genomen zodat iedereen vanuit vreugd gezien werd. Als het haar teveel werd dan ging ze even uit de groep met haar kindje omdat ze daar zelf uit liefde voor koos. Het is echt haast een wonder hoeveel meer vrijheid je authentieke ik in je leven verandert. Jij als mens bent degene die ervoor moet kiezen en toelaten. Yesssss.

Uit ervaring geschreven door Tien