Een vraag van iemand:

Ik heb het gevoel dat ergens een ego deel of aspect vastzit in mijn lichaam van energie en angsten en dat dit moet worden losgelaten. Ik zou hier graag meer over willen weten en hoe ik het makkelijk kan loslaten?

Antwoord: altijd eerst beginnen met: ademen het is de makkelijkste manier om angst te bevrijden. Maar, dat te hebben gezegd, als je begint te ademen –ik heb het over werkelijk bewust ademen, een paar minuten per dag- wat gebeurt er als je begint te ademen? Het ontspant de angst, die opgeslagen ligt in je fysieke en etherische lichamen. Ik heb zoveel mensen gezien die beginnen te ademen, het leven terug beginnen te brengen in hun leven, en de angst komt dan op, de duisternis komt op. Dat wordt dan ontspannen. Wat doe je dan? Je ademt gewoon, ademen samen met je ziel. Je bent je ervan bewust dat de angst er is. Je kunt de duisternis en soms de aspecten voelen, die binnenkomen. Je blijft in dat centrale punt. Je blijft in die veilige plaats, en je blijft ademen.

Angst is een interessante energie. Angst wordt vaak door mensen gebruikt als een manier om te voelen dat ze leven, want het is een zeer dynamische energie. Dus brengen ze angst in hun leven om welke reden dan ook –angst en drama- en het geeft ze het gevoel dat ze leven. Ze herinneren zich dat ze hier zijn. Het haalt ze even uit hun verstand en het zal langskomen tot je er niet langer op ben gefocust, tot je er doorheen kan ademen en begrijpen dat je het drama niet nodig hebt –dat is alles wat angst is, het is drama- dat heb je nu in je leven niet meer nodig.

Sommige reageren dan -“Wat moet ik doen zonder angst? Ik zal helemaal leeg zijn. Ik zal niets hebben. Hoe zal ik weten wat mijn grenzen dan zijn? Help. Maar misschien, heel misschien, ben jij klaar voor een ander bewustzijn in je leven, dat geen angst nodig heeft om je eraan te herinneren dat je leeft, geen drama nodig heeft om jou ‘s morgens uit bed te laten komen. Het heeft niet al die verstoringen nodig om jou het gevoel te geven dat je echt bent en dat je leeft.

Dus, ademen door de angst heen is het aller geweldigste. Probeer het niet te blokkeren. Probeer er geen mentale spelletjes mee te spelen. Misschien ga je jezelf kleine psychologische pakkende zinnen, of clichés proberen te vertellen. Dat is een mentaal spelletje, en zoals je weet, de angst wordt alleen maar groter, Het zal de volgende keer groter en heftiger dan eerder terugkomen. Voel die energie van angst. Weet je, in angst; aan de andere kant ervan is altijd een parel van bewustzijn.

Mij helpt als ik mezelf laat zien dat het mijn angst is, ooit door mij zelf gecreëerd. Dan kan ik voelen dat het van mij is en dan ben ik niet meer bang voor mijn eigen angst. Dan ben ik samen ermee aan het ademen en mezelf helemaal aan het toelaten. Dat is echt zooo fijn en zo liefdevol. Dan ben ik weer totaal ontspannen en thuis in de armen van mijn ziel. Joepieeeee.

Love van Tineke

Begeren is als je het samen fijn hebt gehad (bijv. met orgasme) dan wil je het zo snel mogelijk weer evenaren.
Voor mij is begeren nemen.
De mind is slim om van alles te bedenken om weer een orgasme te kunnen nemen.
Degene die begeert is door het nemen uit verbinding met zichzelf en de ander.
Zelfs als je eerst geeft met als doel om daarna te nemen…. ben je uit verbinding al tijdens het geven.
Op dat moment voel je geen liefde meer, alleen nog maar begeerte.
Begeren is voor mij voort wat hoort wat liefde.
Hoofd Liefde of dualiteits liefde

Niets is goed of beter of fout maar het is wel verschil met de ECHTE diepe liefde van binnen uit.
Dan wordt het beminnen…