Voelen is niet het gevoel wanneer je richting geeft om dingen wel of niet te doen. Het is voelen dat je Bent. Dat je leeft en dat je een lichaam hebt, dat je een energie wezen bent. Puur gevoel. Voelen is jezelf toestaan in die andere laag van Zijn te zijn.

Naast je menselijke gedoetjes, naast je lichamelijke sensaties, naast Al dat je ook bent. Voelen is een laag, een ervaring in jou die goud is omdat het je terugbrengt naar de oorsprong van je bestaan. In voelen is er verder helemaal niets, we plakken er uit gewoonte en uit overlevingsdrang en angst, woorden en daden op. Maar dat is niet waar voelen voor bedoelt is.

Voelen is de tinteling in bestaan, die sensatie van Zijn die er altijd is. Minder woorden, minder zinnen, meer Zijn. Zonder definitie. Niet om perse te weten wat je op dat moment wel of niet moet doen. Maar om vanuit jouw werkelijke Zijn te bewegen. Tien legt uit en doet aan het einde een oefening om vanuit voelen nieuw leven te blazen in een menselijke bescherming van jou.