Je kunt weerstand bieden aan verandering maar dan wordt het leven een stuk minder plezierig. Maar diep van binnen weet je dat je veranderingen gaat krijgen.

“Wat voor type veranderingen? Nou, je gaat veranderingen meemaken met betrekking tot de relatie met jeZelf. In plaats van dat je jezelf ziet als apart van wat we noemen je Authentieke Ik. In plaats van jezelf zien in zekere mate van meetbaarheid ten opzichte van andere mensen, om jezelf te definiëren tot wie je bent, dit ga je niet meer nodig hebben. Dus je gaat geen externe voorbeelden meer creëren in je leven om te laten zien, of bewijzen, wie je bent.

Als je vanuit je mens daar over gaat nadenken dan zou je kunnen denken dat de veranderingen ontstaan vanuit een soort lot voor jou. De veranderingen kunnen nu juist gebeuren als het resultaat van een bewuste keuze. Maar toch blijven evengoed veel mensen verslaafd aan het lot. Deze mensen laten liever het lot hun levensloop bepalen dan zelf de verantwoording voor eigen leven te nemen. Voor mij bestaat er geen lot en ook geen buitenwereld of universum die iets voor mij bepaald. Ik kies en geef het aan mijn Authentieke Ik.

Erkenning is daar een goed voorbeeld van. Als je niet erkend bent als mens of als ziel dan blijf je bij de mensen om je heen erkenning zoeken. Echt letterlijk “ zeg mij wat ik waard ben of hou rekening met mij of als jij zegt dat ik het goed doe dan geloof ik het pas”. Een onophoudelijke zoektocht naar bevestiging van erkenning. Dit is echt een zware dobber als je het bij de mensen vandaan wil halen die ook geen erkenning voor zichzelf hebben. Dat lukt echt nooit en te nimmer om het ooit van deze mensen te krijgen. Boosheid en verdriet is het gevolg. Je blijft in een doolhof zoeken naar de uitgang.

In het nieuwe bewustzijn noemen wij dat duwen en trekken aan de energie. Of energie stelen van elkaar. Bijvoorbeeld, als jij mij bevestiging geeft dan hou ik ook van jou. In feite is dit ook het dader en slachtoffer spel.

We weten allemaal dat de enige erkenning bij onze eigen Authentieke Ik vandaan kan komen. Het ademen en toelaten van eigen Authentieke Ik. Dan pas ga je een relatie met jeZelf aan. Je mens krijgt een relatie met Authentieke ik… welke echt verliefd op jou is. Pas dan krijg je rust en dan gaat er veel veranderen in je leven. Dan heb je bepaalde mensen niet meer nodig om alsmaar aan te vragen “vertel het me please, zie mij toch of doe ik het goed?” Pas dan komen de mensen naar je toe die je zien en laten voelen zonder woorden hoe belangrijk jij voor ze bent. Dan kan je dagen met jezelf doorbrengen en de vreugd voor simpel leven ervaren met een stil hoofd.

Deze hele best wel moeilijke ervaringen zijn echt precies de perfectie. Ook jij bent hier om jouw authentieke Ik te belichamen en heel veel van je mens te houden. Om je licht te laten schijnen van binnen naar buiten. Ook om te zien dat je in een illusie geloofd of wat je op de mouw gespeld is en ga zo maar door. Dit lukt alleen maar als we veel heftige ervaringen hebben zodat we diepe verantwoordelijkheid gaan nemen voor wie we ECHT zijn.

Liefs van ervaringsdeskundige Tien.