Regelmatig horen Romy en ik dat mensen dit zeggen. Of “ik ben er blijkbaar nog niet klaar voor”. Of zeggen “ik loop steeds tegen een grens aan om te springen” of “ik weet het nog niet zeker”. Als wij dan vragen waarom niet? Dan krijgen we antwoorden als “dan gaat misschien mijn leven veranderen”. Wij glimlachen dan want uiteindelijk is de diepste wens van ieder mens om moeiteloos te leven in liefde en vrijheid.

Als wij dan vragen “waarom denk je dat? Dan zegt iemand bijvoorbeeld.…”ik ben bang dat er dan niets is” of “misschien verlies ik dan mijn partner”. Vele soorten antwoorden zijn er te bedenken…ja wij zeggen bedenken, omdat deze antwoorden grotendeels uit de mind komen. Wij hebben daar compassie en begrip voor. De mensen die dit lezen hebben zeker wel honderden levens geleefd waarin we ons mens en ego heel belangrijk moesten vinden om de dualiteit totaal te kunnen ervaren. Dit is de blauwdruk van ieder mens. Ook ons verstand wil graag mee doen in het bewustwording proces en daar is niets mis mee. Vandaar dat wij begrijpen wat een angst daardoor is ontstaan.

Toch zijn de tegenwerpingen grotendeels onderhuidse angst voor overgave aan eigen grootsheid. Angst om de controle los te laten. Angst voor het onbekende. Hoe logisch is dat. Mens bibbert ervan.

Met deze ervaringen die wij al 13 jaar meemaken in het begeleiden van mensen naar hun Authentieke Ik hebben Romy en ik een training gemaakt die we “IN 7 SPRONGEN” noemen. Een 7 stappen plan om werkelijk aan te komen bij ieders Authentieke Ik. Het durven toe te staan om te leven vanuit Authenticiteit. In de training hebben we alles maar dan ook alles mogelijk gemaakt voor een ieder. Tekst, filmpjes, ademsessies en oefeningen. Allemaal puur en liefdevol van binnen uit gemaakt. Om nu zonder angst door te kunnen stappen in de armen van eigen Authentieke Ik.

Het fijne van de training is dat men dan alle tijd kan nemen per stap. Net zo vaak luisteren en ademen tot men voelt “Ja” nu laat ik deze stap toe. Dan pas naar de volgende stap gaan. Romy en mijn weten zeggen dat met deze training de wens “er te zijn” voor velen in vervulling kan gaan. (Zie ook de omschrijving van de training “in 7 sprongen”)

Liefde van Tien