Zonder het te weten hebben sensitieve personen heel sterk de behoefte om mensen die het moeilijk hebben te helpen of ondersteunen om zich weer gelukkig te voelen. Ook veel nieuwetijds-kinderen voelen deze verantwoordelijkheid. In de 12 jaar van ” 10 voor jezelf” heb ik hier al zoveel mensen op gefaciliteerd.

Eerste instantie lijkt het heel mooi en belangrijk. Als ik dan vanuit mijn authentieke ik kijk is het bij de meeste volwassen mensen niet meer dienend. Wij hebben dat chipje mee genomen naar de aarde om ons bijvoorbeeld veilig te kunnen houden in onze gezins situatie als kind. Als je iedereen in het gezin gelukkig kan maken dan is er weer harmonie. Waardoor je als kind veilig bent. Mega mooi is dus dat chipje als je klein bent. Een kind groeit daarna op en wordt steeds dualistiser en kijkt nog steeds vanuit dat chipje naar de wereld. Laten we maar zeggen kijkende vanuit een koker visie.

Ik laat nu de volwassenen zien dat het chipje niet verder kijkt als alleen maar ” ik moet helpen om de ander gelukkig te maken”. Er wordt dan niet gekeken naar het zielen pad of de blauwdruk van zo iemand. Er wordt niet gekeken of je de ander niet op een randje houdt. Waardoor de ongelukkige geen keuzes meer hoeft te maken. Er wordt ook niet gekeken dat mensen bijvoorbeeld vanuit een benarde positie pas het licht kunnen zien. Ik noem het wel eens onaardig in een sessie…het is haast bemoeizucht als je dan gaat helpen.
Zonder dat chipje ga je eerst in verbinding met de ander en voel je van ziel tot ziel of van essentie tot essentie wat zelfliefde voor jou is en dan kijk je wat daarbij klopt naar de ander toe. Help je wel of zie je dat het de ander meer brengt als je dat juist niet doet? Afstemmen en invoelen is dan heel belangrijk.

Ik heb zo weleens iemand gelaten in haar depressie en bij een ander voelde ik dat ik vanuit mij authentieke ik 2 dagen dag en nacht mocht gaan helpen.

In een sessie bij mij ( of je doet het zelf) raken we het chipje aan en geven het de vrijheid. Een feestelijk afscheid is dat dan. Er ontstaat dan bij de meeste volwassenen meer vertrouwen in het weten wat te doen bij mensen die het moeilijk hebben. Als je dan gaat helpen weet je dat het klopt voor jezelf en het zielenpad van de ander.

Liefs van Tien die dat chipje zo goed kent.